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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela; INIA Tacuarembó.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  14/10/2019
Tipo de producción científica :  Documentos
Autor :  GERMAN, S.; PEREYRA, S.; IBAÑEZ, W.; TROCHE, L.; VÁZQUEZ, D.
Afiliación :  SILVIA ELISA GERMAN FAEDO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; SILVIA ANTONIA PEREYRA CORREA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; WILFREDO ARIEL IBAÑEZ ALVEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.; DANIEL VÁZQUEZ PEYRONEL, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Programa de mejoramiento genético de cebada cervecera.
Fecha de publicación :  1994
Fuente / Imprenta :  ln: Cultivos de invierno: día de campo, 1994 La Estanzuela, Colonia (Uruguay): INIA, 1994.
Páginas :  p. 33-36.
Serie :  (INIA Serie Actividades de Difusión ; 39).
Idioma :  Español
Notas :  Participaron: Programa Nacional de Cultivos de Invierno y Programa Nacional de Evaluación de Cultivares INIA La Estanzuela.
Thesagro :  CEBADA CERVECERA; ENSAYOS DE VARIEDADES; FITOMEJORAMIENTO.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/11675/1/UY.INIA.1994.SAD.no.39.p.33-36-German.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE47110 - 1INIPL - PPLE-UY/INIA/SAD/39/199411628
TBO22615 - 1INIPL - PPUY/INIA/SAD/39ad39

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  12/11/2015
Actualizado :  09/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  BESIL, N.; PÉREZ-PARADA, A.; CESIO, V.; VARELA, P.; RIVAS, F.; HEINZEN, H.
Afiliación :  NATALIA BESIL, Universidad de la República (UdelaR)/ Centro Universitario Regional Noroeste, Salto (CENUR); Universidad de la República (UdelaR)/ Facultad de Química; ANDRÉS PÉREZ-PARADA, Universidad de la República (UdelaR)/ Facultad de Química; VERÓNICA CESIO, Universidad de la República (UdelaR)/ Facultad de Química; PABLO NICOLAS VARELA PESSOLANO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CARLOS FERNANDO RIVAS GRELA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; HORACIO HEINZEN, Universidad de la República (UdelaR)/ Centro Universitario Regional Noroeste, Salto (CENUR); Universidad de la República (UdelaR)/ Facultad de Química.
Título :  Degradation of imazalil, orthophenylphenol and pyrimethanil in Clementine mandarins under conventional postharvest industrial conditions at 4 °C.
Fecha de publicación :  2015
Fuente / Imprenta :  Food Chemistry, 2016, v.194, p. 1132-1137.
ISSN :  0308-8146
DOI :  10.1016/j.foodchem.2015.08.111
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 16 April 2015 / Received in revised form 25 August 2015 / Accepted 25 August 2015 / Available online 29 August 2015. Chemical compounds studied in this article: Imazalil (PubChem CID: 37175) / Orthophenylphenol (PubChem CID: 7017) / Pyrimethanil (PubChem CID: 91650).
Contenido :  ABSTRACT. The degradation of the postharvest fungicides imazalil, orthophenylphenol, and pyrimethanil was studied on Clementine mandarins during packinghouse storage for a 28 day period at 4 C. Fruits to which orthophenylphenol was applied, were treated with imazalil and pyrimethanil at doses of 1000 and 2000 mg L1, using cascade application for the later and cascade and wax for the former. The decay of the three fungicides was evaluated using an in-house validated analytical procedure that includes the extraction and dispersive clean up of the samples followed by the GC?MS determination of the pesticide residues. The impact of fruit storage time on pesticide residues concentration was assessed. The residues found for the different application technologies were always below the established Maximum Residue Limits by the Codex Alimentarius and the European Union (5 mg kg1 for imazalil, 7 and 8 mg kg1 for pyrimethanil, and 10 mg kg1 and 5 mg kg1 for orthophenylphenol). The fungicides dissipated differentially. Pyrimethanil showed little degradation, if any, at both tested concentrations, but the half-life of imazalil on the fruit was 15?18 days, independent of the application technology. Orthophenylphenol dissipated with a half-life of 15 days. The initial imazalil residue found after cascade treatment was not significantly different between the doses studied (p < 0.5), whereas when the fungicide was included in wax as an emulsifiable concentrate the initial and final imazali... Presentar Todo
Palabras claves :  Degradation; Postharvest fungicides.
Thesagro :  CITRUS; FUNGICIDAS; TECNICA POSTCOSECHA.
Asunto categoría :  H20 Enfermedades de las plantas
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB100784 - 1PXIAP - PPPP/FOOD CHEMISTRY/2016
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